Porapaalutusta nopeasti ja tarkasti

Toteutamme vankalla ammattitaidolla monipuoliset porapaalutukset vaativista suurporapaaluista porapaaluseiniin.

Porapaalutus perustuksien rakentamiseen

Suomessa on kompleksinen maaperä: jääkauden jälkeiset savikerrostumat yhdessä hiekan, soran, moreenikerrosten ja maailman kovimman peruskallion kanssa muodostavat erittäin haastavan pohjan kaikelle perustamisrakentamiselle.

Porapaalutuksessa teräksinen maaputki viedään maakerrosten läpi haluttuun kalliosyvyyteen. Teräspaalu toimii yhtenä kantavana elementtinä perustuspaalun liittorakenteessa. Porapaalutusta käytetään kaikessa perustusrakentamisessa, kun halutaan nopea ja ennen kaikkea varma perustusratkaisu. Porapaalutuksessa paalun alapää porataan ehjään peruskallioon. Perustusratkaisuna porapaalu on käytännöllisesti katsoen ikuinen ja painumaton.

Porattujen teräsputkipaalujen osuus kaikesta perustusrakentamisesta kasvaa voimakkaasti. Porapaalu on nopea toteuttaa, se on asennettavissa mittatarkasti kaikkiin maaperäolosuhteisiin, ja se on erittäin pitkäikäinen ja painumaton.

Pitkät perinteet

KFS Finlandiin yhdistynyt Sotkamon porapaalun ammattitaitoinen henkilöstö teki ensimmäiset koepaalut ja koekohteet ja vuonna 1996, kun yhtiö hankki ensimmäisen perustamisrakentamiseen suunnitellun koneensa. Sitä seurasi toinen ankkurointiin ja mikropaalutukseen soveltuva vaunu, ja vuonna 2002 Sotkamolle hankittiin Bauerin teleskooppimastoinen paalukone, josta tuli varsinainen alan tiennäyttäjä koko Pohjoismaissa.

Kairakoneiden ja kaivinpaalukoneiden vaikeudet Suomen maaperässä sekä lyöntipaalutuksen heikkoudet vinoissa kallioperissä ja paksuissa maakerroksissa saivat meidät kiinnostumaan myös paalutuksesta. Kaivonporauksessa hyväksi havaittua ja tehokasta uppoporausta haluttiin kokeilla myös perustusrakentamisessa.

Vuosien varrella olemme toteuttaneet erittäin monipuolisia kohteita sekä kehittäneet niin osaamistamme kuin laitteistoamme. Tänä päivänä pystymme toteuttamaan kaikki erikoisosaamista vaativat porapaalutukset.

Porapaalutus-Bauerilla
porakaivo_fiiliskuva

Muut porapaalutuspalvelut

Pienporapaalutus

Pienporapaalut

Pienporapaalut ovat yleisiä kaikessa perustusrakentamisessa. Monipuolinen konekantamme soveltuu erinomaisesti niin sanottujen mikropaalujen tekoon, ja kaikkeen porapaalutukseen ylipäänsä.
Lue lisää
Suurporapaalutusta

Suurporapaalut

Suunnittelutoimistojen haluamat paalukoot ovat yhä isompia ja olemmekin vastanneet haasteeseen tilaamalla käyttöön jo toisen suurporapaalukoneen.
Lue lisää
Porapaaluseinät

Porapaaluseinät

KFS Finland tunnetaan laadukkaista porapaaluseinäreferensseistään, sillä yrityksellä on käytössään kyseiseen työhön varta vasten suunniteltujen porauskomponenttien lisäksi erikoisporakruunut.
Lue lisää
kallioreiät

Kallioreiät

Erityisesti tunneleihin ja muihin maanalaisiin rakennelmiin tarvitaan uusia maanpäältä tulevia kuiluja erilaisiin kunnallistekniikka-, ilmanvaihto-, kommunikaatio- ja hätäuloskäyntitarkoituksiin.
Lue lisää