Perustusten vahvistaminen

Perustusten vahvistaminen vaatii erittäin korkeaa ammattitaitoa ja perustuu kokemukseen. KFS Finland Oy: llä on laaja kokemus kaikista käytettävistä menetelmistä.

Yleisesti käytettyjä menetelmiä ovat suihkuinjektointi ja teräsputkipaalutus. Paalutyyppinä käytetään porapaalua, lyöntipaalua tai puristuspaalua. Joskus voi olla myös tarkoituksenmukaista käyttää useampaa menetelmää yhdessä kohteessa. KFS Finland Oy pystyy suunnittelemaan kustannustehokkaan kokonaisuuden yhdessä asiakkaan kanssa.

Suihkuinjektoinnilla perustusten alle tehdään pilareita, joiden halkaisija ja lujuus suunnitellaan tapauskohtaisesti riippuen vahvistettavasta rakenteesta ja kuormituksesta. Myös pilarin muotoa voidaan säätää, ja joskus voikin olla tarkoituksenmukaista tehdä esimerkiksi sektorimallisia pilareita.

Teräsputkipaalutus on ollut yleisin Suomessa käytetty menetelmä perustusten vahvistamiseen. Erilaisia menetelmiä ovat pora-, lyönti- ja puristuspaalutus. Pora- ja lyöntipaalutus ovat samanlaisia menetelmiä kuin isommillakin koneilla vapaissa tiloissa tehtynä, mutta koneet ovat pienempiä, kellarikäyttöön soveltuvia. Puristuspaalutuksessa paalut tunkataan kovaan pohjaan hydraulitunkkien avulla niin, että vastapainona hyödynnetään rakennusta.

Vahvistustöihin kuuluvat yleensä myös purkutyöt sekä kuormansiirto- ja pintarakenteet. Tyypillisiä kohteitamme ovat 1960-luvulla rakennetut asuinkerrostalot, jotka on perustettu puupaalujen varaan tai maanvaraisesti. Olemme vahvistaneet myös 1800-luvulla rakennettuja ja kivilatomuksen varaan tehtyjä rakennuksia.

Pientalojen vahvistuksessa käytämme yleensä lyöntipaaluja, mutta muutkin menetelmät ovat yhtä hyvin mahdollisia. Yhteistyökumppanimme avulla onnistuu myös talon oikaisu.

Osassa kohteistamme olemme hoitaneet myös suunnittelun (KVR-urakka).

Ahtaiden tilojen paalutus

Meillä on runsaasti kokemusta ahtaiden tilojen paalutuksesta. Vahvan osaamisemme ja erikoiskalustomme ansiosta pystymme työskentelemään joustavasti jopa normaalissa huonekorkeudessa.

Ahtaissa tiloissa käytämme kohteen luonteen mukaisesti lyönti-, pora- tai puristuspaaluja.

Perustusten vahvistaminen vaatii erittäin korkeaa ammattitaitoa ja perustuu kokemukseen. KFS Finland Oy: llä on laaja kokemus kaikista käytettävistä menetelmistä.